Започна съвместното заседание на двете камари на румънския парламент, на

...
Започна съвместното заседание на двете камари на румънския парламент, на
Коментари Харесай

Румъния гласува състава на новото правителство

Започна взаимното съвещание на двете камари на румънския парламент, на което би трябвало да бъде гласуван вотът на доверие на новото държавно управление на Марчел Чолаку.

То беше намерено от досегашния министър председател и сегашен ръководител на Сената Николае Чука, който разгласи, че в залата участват 418 души. В залата е и румънският патриарх Даниел.

В началото беше непокътната минута безмълвие в памет на румънския стихотворец Михай Еминеску. Днес се навършват 134 години от гибелта му, предава Българска телеграфна агенция. 

Последва скандал, предизвикан от решението за продължителността на изявленията на депутатите от парламентарната естрада - две минути. " Добре стоите, господин Чука, само че ви липсва процедура ", съобщи водачът на „ Алианс за единение на румънците “ (АЕР) Джордже Симион.

Ливиу-Йонуц Мощяну от " Съюз за избавление на Румъния " (USR) изрази отвращение, че Чука изборно е дал думата на сенаторката Диана Шошоака, която назова " гласът на Русия ". На собствен ред тя реагира: " Тук не става дума за Русия. Аз съм неповторимата съпротива в този парламент ".

След къса замяна на реплики Чука помоли за ред в залата и даде думата на своят правоприемник на поста министър-председател Марчел Чолаку. 

" Не съм съвършен. Преди всичко съм човек. Не се опасявам от компликации. И като министър председател ще направя всичко допустимо, с цел да не се опасява нито един румънец от утрешния ден, от покачването на цените, от това какво обучение получават или не получават обичаните му хора ", бяха първите думи на Чолаку на днешното съвещание. 

За да бъде определено препоръчаното от него държавно управление, е належащо наличието на най-малко 233 народни представители на съвещанието и събирането на най-малко 233 гласа " за ".

В сряда препоръчаните министри в кабинета Чолаку бяха изслушани в профилираните комисии на Народното събрание. Всички те получиха позитивно мнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР