Започна съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2023“, което се провежда

...
Започна съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2023“, което се провежда
Коментари Харесай

Започна учението „Посейдон 2023“ на българските и румънските Военноморски сили

Започна взаимното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2023 “, което се организира в интервала от 14 до 21 юли в град Констанца и морските пространства на Румъния. Това оповестяват от министерството на защитата.
 
 посейдон обучение МО

В него ще вземат присъединяване кораби и персонален състав от Военноморските сили на България, Румъния, Белгия, Англия, Гърция, Италия, Турция, Франция и Съединени американски щати.

Минен ловджия „ Цибър “ и базов миночистач „ Шквал “ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили отплаваха към териториалното море на Румъния на 13 юли, като по време на прехода беше извършено непрестанно наблюдаване за минна заплаха и за чистотата на морските води.

„ Посейдон 2023 “ е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности, проучване в плитководни региони и заличаване на невзривени муниции в съдружен формат. То е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се организира в региони, които са оповестени навреме.

Ръководител на учението е заместник-командирът на румънските Военноморски сили , а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на началника на Щаб на Военноморския действен съставен елемент на Румъния.

То се организира годишно от 2002 година при ротационно домакинство на Военноморски сили на България и Румъния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР