Започна съдебният процес срещу извършителите на атентатите в Париж от

...
Започна съдебният процес срещу извършителите на атентатите в Париж от
Коментари Харесай

Исторически процес: Тръгна делото за атентатите в Париж през 2015 г.

Започна правосъдният развой против причинителите на атентатите в Париж от 13 ноември 2015 година Тогава на " Стад дьо Франс ", в няколко кафенета и в концертната зала " Батаклан " починаха 130 души, над 400 бяха ранените.

1800 са ищците в този развой, към 350 са юристите.

Сред 20-те обвинени е единственият оживял измежду директните причинители на офанзивите, Сала Абдеслам. Големият въпрос е дали той ще проговори или ще избере да мълчи. От това зависи дали ще стане известно всичко към ужаса отпреди 6 години.

Катрин e едно момиче, което към момента пробва да оцелее.

Снимка: btvnovinite.bg

Петък 13 ноември 2015 година Концертът на рок-групата Eagles of Death Metal е почнал преди минути.

" Бях на балкона в залата, чух нещо, което приличаше на бомбички. После разбрах, че е надалеч по-сериозно. Видях доста мъртви хора долу в публиката. Успях да стигна до едно стълбище. Не можехме да излезем, на улицата се стреляше. В някакъв миг имаше мъртвило сред изстрелите и аз се втурнах. Тичах… Няколко дни по-късно нещата изглеждаха добре. Нямах физически пострадвания, не бях изгубила непосредствен, сякаш всичко си беше наред ", спомня си Катрин.

Един ден обаче Катрин чува звук от бормашина и се строполява на улицата.

" Шумът беше същият. Изпаднах в неконтролируема суматоха, тъй като мозъкът ми ми споделяше, че ще умра. Тогава осъзнах, че не съм цяла и открих какво е пост-травматичен стрес. Кошмарите, суматохата, чувствителността към шумовете, агресивността, виновността, че съм жива... ", споделя Катрин.

Тя напуща работа и стартира да рисува. Разказва за атентата с комикси.

Днес Катрин влезе в правосъдната зала. Но както от 6 години насам не прави проекти за идващите дни.
Снимка: btvnovinite.bg
Процесът ще продължи 9 месеца. Мерките за сигурност – също. Защото всяко пренасяне на обвинените сред съответния затвор и правосъдната палата ще слага на тестване специфичните елементи и антитерористите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР