Започна рисуването на гигантските великденски яйца пред Общината Ученици от

...
Започна рисуването на гигантските великденски яйца пред Общината Ученици от
Коментари Харесай

Рисуват гигантски Великденски яйца пред Общината

Започна рисуването на гигантските великденски яйца пред Общината

Ученици от двете художествени учебни заведения в Пловдив - НХГ „ Цанко Лавренов “ и Националната гимназия за театрални и екранни изкуства, ще украсяват с великденски сюжети 10 макета на яйца с величина от 70 см до 1.20 м през днешния ден. Това ще стане в 12 часа в градинката с огромната магнолия пред Общината.

Акцията „ Великденски яйца ” се прави към този момент четвърта поредна година. Тя се организира след разглобяване на мартениците, които бяха на дървото. Докато младите художници творят, техни връстници от НУМТИ „ Добрин Петков “ Пловдив ще свирят за положителното въодушевление на създателите и публиката.

Миналата година яйцата бяха изрисувани от известни пловдивски художници, членове на ДПХ. Тогава в самодейността се включиха Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.

Десетте великденски яйца ще останат пред постройката на община Пловдив за идните празници.

Очаква се по традиция мястото още веднъж да се трансформира в обичана територия за фотоси и селфи на пловдивчани и посетители на града от всички възрасти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР