Започна ремонтът на Зимния дворец на спорта в София. От

...
Започна ремонтът на Зимния дворец на спорта в София. От
Коментари Харесай

Започна дългоочакваният ремонт на Зимния дворец на спорта в София

Започна ремонтът на Зимния замък на спорта в София. От построяването преди 35 години до момента това е първият му главен ремонт. За него ще бъдат изхарчени 4 милиона лв.. Очаква се Зимният замък на спорта в София да предлага европейски условия за подготовка през септември 2018.

София

В огромната зала срещаме Панайотис Минцедис, който живее в България от 1998 година Той гледа тренировката на 13-годишната си щерка Александра и е безапелационен, че в случай че има различен избор, не би пускал детето си на тази пързалка.
Панайотис Минцедис, татко на Александра:
" Условията са доста зле. Много неприятни. Няма по-лоши условия в цяла Европа сега. "
След края на тренировката момичето споделя, че стремежът ѝ да стане добра в спорта, я задържа тук.
Александра Минцедис:
" Понякога е много неприятно, тъй като излизаме от подготовка със замръзнали ръце и крайници. Едва си развързваме след това кънките. "
А треньорът на Александра, Ева Панова, не може да повярва, че в действителност ще има ремонт.
Ева Панова, треньор по фигурно пързаляне:
" Тука за поправки се приказва непрестанно. Още преди няколко години доста пари бяха отпуснати за главен ремонт. После се приключи. После, предходната година отново щеше да почва ремонт, всичко отиде. И даже в този момент нямам доверие, че нещо ще стане. Само приказки. Дано не съм права. "
Панова мечтае децата да имат по-добри условия за спортуване, топли съблекални и да се отоплява залата освен когато има шампионати. В смяна ни твърдят от " Академика 2011 ", които са стопани на оборудването. От там изясняват, че ремонтът ще се прави поетапно и срокът е продължен с няколко месеца поради идните надпревари и невъзможността залите да се затворят до края на март 2018 година
Борис Тодоров, изпълнителен шеф на " Академика 2011 ":
" Ремонтът по принцип, който ще бъде осъществен, това са действия по енергийна успеваемост. В огромната си част това са стенни обшивки, замяна на дограмите и отоплението. "
В двете зали ще бъде сменено осветлението. Предвижда се и топлоизолация и ремонт на покрива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР