Започна ремонтът на сградата на ДГ №17 Иглика“ на ул.“Червена

...
Започна ремонтът на сградата на ДГ №17 Иглика“ на ул.“Червена
Коментари Харесай

С 628 320 лв. ремонтират детска градина в Хасково

Започна ремонтът на постройката на ДГ №17 „ Иглика “ на ул. “Червена стена “ в Хасково. Осигурената за задачата сума е 628 320 лева 600 000 лева са национално финансиране от просветителното министерство и 28 320 лева съфинансиране от община Хасково, оповестиха от кметството.

Ремонтът стана вероятен след извоюван от локалната администрация план. Месец преди началото на ремонтните работи всички деца са преместени във втората постройка на ДГ „ Иглика “. „ Чувстват се добре, приспособени са към новата среда и с неспокойствие чакат да се завърнат в обновените занимални, образователни зали и изцяло видоизменен двор с доста нови кътове за игри “, увериха от управлението на градината.

„ Община Хасково има за цел да сътвори съвременна материална база, която да подсигурява здравословни и качествени условия за развъждане, образование и образование на децата. Градината ще стане доста по-привлекателна и ще има опция за разкриване на нова група, с цел да се обезпечи достъп на всички деца до предучилищно обучение “, разясниха от градската администрация.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР