Започна ремонт на улица Владая в Пловдив, заменят паветата с

...
Започна ремонт на улица Владая в Пловдив, заменят паветата с
Коментари Харесай

Започна ремонт на ул. „Владая“ в Пловдив, заменят паветата с асфалт

Започна ремонт на улица " Владая " в Пловдив, заменят паветата с асфалт. Първата алегорична копка направиха кметът на града Здравко Димитров, заместникът му по бизнес развиване и европейски политики Стефан Стоянов и кметът на регион " Източен " Иван Стоянов. Улицата е част от зоната на стратегически вложител в Източната промишлена зона на Пловдив, регион " Източен ". 

Ремонтът включва създаване на подземна инфраструктура, осветяване и тротоари, велоалеи и кръгово кръстовище за нова пътна връзка с бул. „ Марица-Юг “. Движението ще бъде спирано на всеки стадий от строителството, в съгласие с общината, показаха от фирмата-изпълнител. „ Забавихме този план на два-три пъти, имаше отчуждаване на парцели, само че започваме, сподели Здравко Димитров. 

„ Поръчката е на стойност 2,6 милиона лв., от които над един милион са от държавния бюджет за обслужване на вложител клас „ А “ – чешка фабрика за медицински консумативи. Там продължава строителството на нов цех за машини за здравната промишленост. Това е една от огромните компании, които ще порастват в Пловдив “, уточни Стефан Стоянов.

Той разгласи, че има интерес към Пловдив от още два стратегически инвеститора-клас А, които скоро ще разгласят производствата си. Те са в областите - машиностроене и медицински бранш и държат да са в старите индустриални зони на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР