Започна ремонт на близо 12 километра общински пътища в община

...
Започна ремонт на близо 12 километра общински пътища в община
Коментари Харесай

Започна ремонт на близо 12 км пътища в община Харманли

Започна ремонт на близо 12 километра общински пътища в община Харманли, оповестиха от локалната администрация. Вече е обещано началото на рехабилитацията на правата от общинския център за село Надежден, както и втората права от три километра на пътя от Харманли за село Доситеево.

Средствата за реализирането на плана за рехабилитация и реорганизация на пътната мрежа са 6 444 346 лв. и са предоставени като безплатна финансова помощ от Програмата за развиване на селските региони, прецизираха от общината.
Проектът цели възстановяване на инфраструктурата на 4 общински пътя: Харманли - Надежден, част от Харманли - Доситеево, Българин - Шишманово и пътя за село Бисер. Предвидените работи, които ще подобрят достъпа до обитаемоте места, са изцяло преасфалтиране на платната за придвижване.

Ще бъде положена хоризонтална маркировка, ще бъдат построени водостоци, банкети и тръбна мрежа за широколентов интернет. В секторите, които попадат в регулация на селата Надежден, Бисер и Шишманово, ще бъдат направени бетонови бордюри и нови тротоари. От общинската администрация приканиха за самообладание и внимание на жителите, които ще минават през секторите в ремонт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР