Започна ремонт и реконструкцията на ВиК съоръженията в Свищов и

...
Започна ремонт и реконструкцията на ВиК съоръженията в Свищов и
Коментари Харесай

Започва ремонт и реконструкция на ВиК съоръженията в Свищов и с. Алеково

Започна ремонт и реконструкцията на ВиК оборудванията в Свищов и в с. Алеково, оповестяват от общината.

Отпуснатите средства за ремонта в Свищов са 1 млн. лева по Закона за държавния бюджет за осъществяване на " Реконструкция и рехабилитация на улици, пътни уреди и такъми към тях на територията на община Свищов " и капиталовия ангажимент на ВиК " Йовковци ", които са се присъединили с още 500 хиляди лева

За с. Алеково са отпуснати 200 хиляди лв. от държавно финансиране.

Ремонтната активност в Свищов ще е на ул. " 3-ти март " и ще обхване сектор от 1500 метра, като в това се включва подмяната на 450 метра водопроводни отклонения и спирателни кранове, водохранителни уреди, дъждоприемни шахти и 130 метра канализация.

Този ремонт е предстоящ от дълго време и е бил нужен поради некачествено осъществяване на към този момент осъществен ремонт през 2015 година.

Село Алеково е едно от обитаемоте места в община Свищов, които са обречени на безводие, заради извънредно неприятното положение на амортизиралата водопреносна мрежа и загубата на вода по трасето.

Ремонтните действия, които ще допринесат за понижаване загубите на вода, се осъществят по Инвестиционната стратегия на община Свищов, с държавно финансиране на стойност 200 хиляди лв..

Реконструкцията ще обгръща 423 метров сектор от напорния (тласкателен) тръбопровод на село Алеково - от помпена станция " Нова " до черпателен контейнер на помпена станция " Стара ".

С приключването на този план, към този момент цялата напорна част на водопровода за с. Алеково, която е дълга общо 1942 м, ще бъде сменена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР