Започна развалянето на незаконната тоалетна, изградена върху кладенец с изворна

...
Започна развалянето на незаконната тоалетна, изградена върху кладенец с изворна
Коментари Харесай

Ето я най-зловещата тоалетна в България! Събарят я, защото според местните, убила 6 деца

Започна развалянето на противозаконната тоалетна, построена върху бунар с изворна вода в двора на църквата " Св. Никола " в Симеоновград, оповестява " Марица ".

Покривът на постройката към този момент е свален, чакаме до Голяма Богородица на 15 август да бъде напълно разрушена, осведомиха поданици на града. Според хората всички несгоди, изсипали се върху Симеоновград, идват точно след построяването на WC-то в църковната обител, освен това върху изворна, чиста вода. Те считат, че това е повода е повода за гибелта на шестима младежи при жестоката злополука точно на Великден през 2011 година

Отдолу минават основни дамари, които водят водата и до другите кладенци в града, както и до чешмите. Изтровени сме задоволително от мангана, урана във водата, в този момент и от фекалиите, считат хората в Симеоновград.

Заради тоалетната започнаха съществени брожения в града. Жителите сложиха ултиматум на отец Димитър да я отстрани до Голяма Богородица. Отец Димитър обаче беше изрично срещу събарянето и съобщи, че това няма да стане. Бившият кмет Пейчо Стайков му бил дал единодушие и тухли да я вдигне в интерес на миряните, които посещават църквата. Оказа се, че след повдигането вярващите изрично отхвърлиха да вървят на черква, а друга християнска обител в града няма. Единственият храм отваря единствено в неделя и по празници.

От общината в Симеоновград поеха ангажимент да спомагат за развалянето на тоалетната и за построяването на нова, включена към този момент в канализацията. За това гласоподаваха еднократна помощ в размер на 500 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР