Започна разчистването на плаващото сметище на река , съобщи БТВ.

...
Започна разчистването на плаващото сметище на река , съобщи БТВ.
Коментари Харесай

Чистят Искър от тоновете отпадъци

Започна разчистването на плаващото бунище на река , заяви " БТВ ". Тонове отпадъци към този момент се изгребват от водата пред стената на ВЕЦ-Своге, откакто държавното управление отпусна близо четвърт милион лв. за справяне с казуса. Обемът на сметището е към 6 000 кубика, считат от комисията, която е образувана, с цел да работи по отстраняването му.
Ще се създадат към 250 – 300 курса за извозването на отпадъците до районното хранилище в Костинброд “, заяви Венцислав Младенов – представител на комисията. По думите му работата по разчистването е невероятно до завърши за един ден, само че няма и да стопира. Васил Шуманов, представител на Водноелектрическа централа - Своге, уточни, че би трябвало да се внимава с непреливаемата зона на стената, с цел да не се компрометира. „ Но сигурно, в случай че не спрем да изхвърляме боклуците, това нещо рано или късно, ще се повтори “, съобщи той.
 Прокуратурата ще търси отговорни за боклуците в Искър (СНИМКИ) Прокуратурата ще търси отговорни за боклуците в Искър (СНИМКИ)
Коритата на реките, намиращи се отвън урбанизирани територии, не са почиствани от над 30 години, съобщи шефът на Софийска област И...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР