Започна Рамазан - месецът на постите за мюсюлманите, в който

...
Започна Рамазан - месецът на постите за мюсюлманите, в който
Коментари Харесай

Започна свещеният месец Рамазан за мюсюлманите

Започна Рамазан - месецът на постите за мюсюлманите, в който посредством поста вярващите се приближават до положението на бедните, гладните и страдащите хора.

В приветствие към вярващите основният мюфтия Мустафа Хаджи акцентира, че мюсюлманите изживяват празнично този месец, макар че през дните на Рамазан те се лишават от храна и питиета. " При естествени условия, човек не би се подложил на такова тестване като говеенето, само че Рамазан е нещо друго. В този месец глада и жаждата бледнеят, а на напред във времето излиза мъдростта на Аллах, който е отредил мюсюлманите да осъзнаят смисъла на живота и тяхната задача в този свят, а точно задачата не е храна и питиета, а любов към всички творения и най-много към всички хора.

Всеобщите ифтари станаха традиция при мюсюлманите в България, се припомня в приветственото слово. След като са говели денем и са се пречистили, мюсюлманите споделят трапезата си с близки и другари, само че дружно с тях се хранят и непознати хора от други етноси и почитатели на други религии.

Нощният намаз е кулминационната точка на деня през Рамазан. Въпреки желанието за отмора, обичта към Аллах е по-силна, която дава мощ на вярващите да застанат пред Аллах Теаля и да Му благодарят за дадената опция да се възползват от Неговата Щедрост.

През този месец мюсюлманите приканват Аллах да закриля всички хора, да ги подари с благополучие и да напъти целия български народ.

.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР