Започна ръчно изплащане на пенсиите и за май – 20

...
Започна ръчно изплащане на пенсиите и за май – 20
Коментари Харесай

Започна ръчно изплащане на пенсиите и за май

Започна ръчно погашение на пенсиите и за май – 20 дни след хакерската атака против " Български пощи ".

За втори месец възрастните ще получават парите си по изменен ред. Вместо от всеки пощенски клон, те могат да получат пенсията си единствено по непрекъснат адрес, регистриран в Национален осигурителен институт. Това се прави, с цел да не се допусне евакуиране на пенсията няколко пъти в разнообразни клонове. Пенсионерите се записват и в хартиени описи. Както нормално, в пощенските клонове има разгласен график, а последният ден за погашение на пенсиите е 20 май, петък. Хората, които получават парите си по банков път, към този момент имат превод за майските суми. За следващ месец към главната пенсия се изплащат две добавки - 60 лева коронавирус добавка, която завършва идващия месец, и отплата за понижените суми от пенсия и добавки през януари. Сумата ще е по-малка от априлската, защото през април имаше великденска добавка от 70 лева за всички пенсионери.

От последното известие на " Български пощи " за хакерската офанзива и пенсиите излиза наяве, че към момента има хора, които не са получили своята великденска добавка, макар че и майските празници са зад тила ни. " За изплащането на неизплатените Великденски надбавки клиентите ще бъдат известени в допълнение ", написа в това известие, което е от 5 май.

В пощенските клонове от тъмни зори се извиха опашки от възрастни, а чакането е дълго поради ръчното въвеждане на данните. Някои хора ще би трябвало да се разкарват до различен град поради условието да се явят в клона по непрекъснат адрес. " Аз съм се записал преди два месеца в общината, само че тъй като по персонална карта се повеждам в Асеновград, не можело да ги взема в този момент от тук, нямало ме в листата ", оплака се човек на опашката в Ямбол пред кореспондента на БНР в града.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР