Започна проверка на Капитан АндреевоРазследват как БАБХ поверява дезинфекцията на

...
Започна проверка на Капитан АндреевоРазследват как БАБХ поверява дезинфекцията на
Коментари Харесай

КПКОНПИ подхвана „Златния гьол“

Започна инспекция на Капитан Андреево
Разследват по какъв начин БАБХ поверява дезинфекцията на частна компания

Търгът е от 2013 година

Служители на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) започнаха неочаквана инспекция на така наречен “Златен гьол” на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”.

Антикорупционната комисия ще проверява търг от 2013 година, посредством който от четири компании е определена ПФС ЕООД за реализатор на дезинфекцията по границата ни с Турция. В регионалните дирекции на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) в Ямбол и Хасково се ревизира цялата тръжна документи, както и за какво въобще БАБХ е взела решение активността по стерилизация на транспортните средства да се разпореди на външен реализатор. Засега от КПКОНПИ отхвърлят по-подробна информация за инспекцията.

В края на предишния месец Национална агенция за приходите запорира заплащането в брой на компанията притежател. Тогава стана ясно, че няколко касови апарата от “Златния гьол” въобще не са вързани с приходната организация и не дават отговор на условията.

Оказа се още, че към 32 млн. лева парични наличия липсват на каса. За тях от ПФС ЕООД настояват, че са в частен трезор. За нарушаванията бяха формирани 10 акта на сдружението. Ревизията ще продължи минимум 3 месеца, споделиха от приходната организация. Часове след началото на инспекцията нередностите с фискалните устройства са били отстранени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР