Започна протестът пред Столична община, който е срещу повторното разглеждане

...
Започна протестът пред Столична община, който е срещу повторното разглеждане
Коментари Харесай

Протест пред общината с рещу преименуването на улици

Започна митингът пред Столична община, който е против повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура и именуването на пространства на „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “, които регионалният шеф на София град анулира като незаконосъобразни.



Недоволството се провежда от Градския съвет на Българска социалистическа партия – София взаимно с Национално придвижване „ Хан Кубрат “ и други патриотични организации.



Припомняме, че се чака през днешния ден столичният общински съвет да гласоподава още веднъж алея до съветското посолство в София да носи името " Героите на Украйна ", а озеленено пространство в регион " Изгрев " да се споделя " Борис Немцов ", както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столична община на ул. " Московска " паралелно до българското.



Общинските съветници одобриха трите решения на предходното си съвещание на 7 април, само че регионалният шеф на София Иван Кючуков, който е от квотата на Има Такъв Народ, ги блокира и върна на СОС, като ги разгласи за незаконосъобразни. Трите отчета са импортирани още веднъж и са включени като спомагателни точки в дневния ред на съвещанието на съветниците през днешния ден.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР