Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки.

Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки. ...

Първите туристи напуснаха остров Самотраки.

Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки. В обедните часове днес в Александруполис пристигна първия кораб с хора, които прекараха дни наред блокирани на острова.

В следобедните часове от острова бяха превозени и около 100 автомобила, но без техните водачи и пътници. Колите могат да се видят зад мен. Сред тях има такива с български, румънски, италиански регистрации. Част от тях са оставени с отворени прозорци.

На острова все още са блокирани български туристи, които споделиха, че там цари пълен хаос и хората са изключително изнервени.
Гръцки туристи от Александруполис ни разказаха, че от години пътуват често до острова, но за първи път са свидетели на такава ситуация, информира БНТ.

Да чуем коментарите на туристите, които първи напуснаха Самотраки:
"Има хора, които чакаха пет дни да дойде ферибота. Храната щеше да ни свърши. Хората започнаха да се изнервят, но всичко се оправи.Радваме се, че сме на сушата", коментира туристка, която бе сред първите, успели да напуснат Самотраки.

"Ситуацията е драматична. Срамота. Тъжно ми е за острова, защото е много красив", заяви друг турист. 

"Бяхме откъснати в продължение на 3 дни. Тези, на които им бяха свършили парите трябваше да спят на пристанището. Хората започнаха да си мислят, че правителството не си върши работата", каза друга друга жена.

"Трябваше да платим за допълнителна нощувка в хотела, за колата също, защото сме с деца. Държавата трябва да обръща повече внимание на туристите при подобни ситуации", категорична бе туристка.

Тази вечер се очаква да пристигне обещаният голям ферибот, който ще извърши няколко курса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg