Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки.

...
Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки.
Коментари Харесай

Първите туристи напуснаха остров Самотраки

Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки. В обедните часове през днешния ден в Александруполис дойде първия транспортен съд с хора, които прекараха дни наред блокирани на острова.

В следобедните часове от острова бяха превозени и към 100 автомобила, само че без техните водачи и пасажери. Колите могат да се видят зад мен. Сред тях има такива с български, румънски, италиански регистрации. Част от тях са оставени с отворени прозорци.

На острова към момента са блокирани български туристи, които споделиха, че там царува цялостен безпорядък и хората са извънредно изнервени.
Гръцки туристи от Александруполис ни описаха, че от години пътуват постоянно до острова, само че за първи път са очевидци на такава обстановка, осведоми Българска национална телевизия.

Да чуем мненията на туристите, които първи напуснаха Самотраки:
"Има хора, които чакаха пет дни да пристигна ферибота. Храната щеше да ни свърши. Хората започнаха да се изнервят, само че всичко се оправи.Радваме се, че сме на сушата ", разяснява туристка, която бе измежду първите, съумели да изоставен Самотраки.

"Ситуацията е трагична. Срамота. Тъжно ми е за острова, тъй като е доста хубав ", съобщи различен екскурзиант.

"Бяхме откъснати в продължение на 3 дни. Тези, на които им бяха свършили парите трябваше да спят на пристанището. Хората започнаха да си мислят, че държавното управление не си прави работата ", сподели друга друга жена.

"Трябваше да платим за спомагателна нощувка в хотела, за колата също, тъй като сме с деца. Държавата би трябвало да обръща повече внимание на туристите при сходни обстановки ", безапелационна бе туристка.

Тази вечер се чака да дойде обещаният огромен ферибот, който ще извърши няколко курса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР