Започна плавно увеличение на случаите на COVID-19 в област РусеЗа

...
Започна плавно увеличение на случаите на COVID-19 в област РусеЗа
Коментари Харесай

Плавен ръст на случаите на COVID-19 в Русенско

Започна гладко нарастване на случаите на COVID-19 в област Русе

За една седмица новозаразените са 43-ма души, като за предходния интервал те са били 32-ма. В момента дейните случаи са 57, като 12 пациенти са на болнично лекуване.

Средно дневно в една от лабораториите в Русе има най-много до 5 позитивни проби за COVID-19. От началото на май до края на юни са направени 205 PCR теста, от които 11 позитивни, а от над 500 антигенни проучвания – с потвърдена зараза са 48 души, осведоми.

Характерно за симптоматиката на пациентите с ковид е внезапното повишение на температурата и изнемощялост, като кашлица не е измежду постоянно срещаните признаци.

За да се открият нови подварианти, позитивните PCR проби се изпращат за секвениране в Националния център по заразни и паразитни заболявания в София.

Успоредно с повишаването на броя на тестванията за COVID-19, се усилва и работата на лабораторията във връзка с проучванията за бактериални инфекции.

Много постоянно заради сходна симптоматика, се налагало пациентите да се изследват както за ковид, по този начин и за съществуването на бактериална зараза.

Вижте повече във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР