Започна първата среща на контактната група, оглавявана от президента на

...
Росен ПлевнелиевБългарияПлевнелиев и Паси провеждат срещи с ГЕРБ и Янев днесБългарияГЕРБ оттегли кандидатурата на Росен Желязков, след като не получиха подкрепа от никоя партияКоментариДПС изненада ГЕРБ при гласуването за председател на НС. Възможни ли са още изненади?Избор на редактораИзборът на председател на парламента и защо ГЕРБ изглеждат толкова ядосани?БългарияДесислава Атанасова: Избирателите ни заставиха да работим заедно. Налага се взаимодействие между политическите субектиИзбор на редактораОчакваният провал на една политическа нелепостВАШИЯТ КОМЕНТАР Отказване на отговораМоля въведете коментар!Моля въведете името си тукЗапомни ме при следващ коментарОще от: България, На фокус, ТопновинаКитай
Коментари Харесай

Започна срещата на Паси и Плевнелиев с ГЕРБ



Започна първата среща на контактната група, ръководена от президента на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев и министъра на външните работи в интервала 2001-2005 година Соломон Паси. Парадоксално, срещата е с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Създаването на групата беше оповестено след изборите точно от ГЕРБ за водене на политически диалози с парламентарните групи в 48-мия Парламент. Идеята беше потвърдени евроатлантици да водят диалози за евроатлантическо болшинство.



„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ обаче отхвърлят диалози, като все още единствено Политическа партия са изпратили формален писмен отвод. Отказ е пристигнал още от Българска социалистическа партия. „ Възраждане “ пък не бяха поканени, до момента в който „ Български напредък “ ще се срещнат с Паси и Плевнелиев по-късно през днешния ден. Движение за права и свободи не са дали позицията си, като се чака и те да проведат диалози с контактната група на следващия ден.

Вчера, след три дни несполучливи опита, най-сетне беше определен ръководител на 48-мото Народно заседание. Изненадващо, водачът на Българска социалистическа партия издигна още веднъж кандидатурата на най-възрастния народен представител – поради което и председателстващ първото съвещание, Вежди Рашидов. Рашидов бе определен за ръководител на Народното събрание с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “. От „ Демократична България “ акцентираха, че четирите партии могат да изберат и държавно управление, както избрали ръководител на Народното събрание.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР