Започна отчуждаването на имоти за изграждането на участък от пътя

...
Започна отчуждаването на имоти за изграждането на участък от пътя
Коментари Харесай

Започна отчуждаването на имоти за изграждането на част от пътя Видин-Монтана

Започна отчуждаването на парцели за построяването на сектор от пътя Видин – Монтана, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. 
Процедурата е на съображение член 34а, алинея 3 от Закона за държавната благосъстоятелност (ЗДС). Отчуждаването на парцели и елементи от парцели – частна благосъстоятелност е за държавна нуждa за създаване на Обект „ Модернизация на Път І-1 (Е-79) „ Видин – Ботевград “, сектор от км 61+750 (километраж по действителен път І-1) ≡ км 58+128.47 (километраж по проект) до км 102+060 (километраж по действителен път І-1) ≡ км 99+193 (километраж по проект), на територията на област Видин и област Монтана. Те са в детайли разказани в Решение № 12 на Министерския съвет от 6 януари 2023 година
С Решение № 325 на Министерския съвет от 19 май 2011 година сектор от път І-1 (Е-79) „ Видин – Монтана “ е разгласен за обект с национално значение по смисъла на §5, т. 62 от Допълнителните разпореждания на Закона за устройство на територията и за народен обект по смисъла на § 1 от Допълнителните разпореждания на ЗДС.
Финансирането на процедурата по отчуждаване на парцелите и елементи от парцели – частна благосъстоятелност се обезпечава от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР