Започна основният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица

...
Започна основният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица
Коментари Харесай

Започна основният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица

Започна главният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица на територията на община Малко Търново, област Бургас.

Трасето е единствената пътна връзка за село Визица. Цялостната реконструкцията ще усъвършенства експлоатационното положение на пътната настилка, която е с голям брой пукнатини и деформации, ще усъвършенства сигурността на придвижване и отводняването, прецизират от Министерство на регионалното развитие. 

Няма дребни и огромни пътища, няма дребни и огромни общини, въпреки правата да е около  25 км  хората тук заслужават добра пътна инфраструктура и благоустройство. Този ремонт е заложен в тактиката за развиване на пътната инфраструктура до 2022 година, само че за жалост не е бил осъществен. Сега ремонтът започва и сме извънредно удовлетворени, тъй като слагаме началото на серия от поправки на юг от Бургас. Целта ни е  тази година да стартира и главният ремонт на пътищата Бургас – Царево, Царево – Малко Търново,  Росен – Веселие – Ясна Поляна, съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов при първата копка  на значимия за района и община Малко Търново третокласен път.
 Министерство на регионалното развитие
Срокът за осъществяване на всички строително-монтажни действия е 450 календарни дни.

Предвидена е  цялостна замяна на структурата на пътя и съществуващата асфалтова настилка, замяна на съществуващите и полагане на нови бордюри, там, където липсват, както и слагане на нови италиански улеи. Ще бъде сложена нова пътна маркировка и сигнализация за възстановяване сигурността на придвижването.

Последният ремонт на третокласния  път е изпълнен преди повече от 30 години. 

Стойността на ремонтните действия е 45 679 984,58 лева с Данък добавена стойност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР