Започна операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор

...
Започна операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор
Коментари Харесай

Започна операция по изваждането на децата, блокирани в пещера в Тайланд

Започна интервенцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни, оповестиха международните организации.
„ Днес е огромният ден. Момчетата са подготвени да посрещнат всички предизвикателства”, разгласи губернаторът на провинция Чианг Раи Наронгсак Осатанакорн. Той дава отговор за спешния щаб.

Как ще бъдат изведени блокираните момчета в пещерата в Тайланд?

За избавителната интервенция ще оказват помощ 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, оповестява Ройтерс.

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Операцията обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още през днешния ден в 21 ч. локално време (10 ч. източноамериканско време, 17 ч. българско време) да бъде изваден някой, сподели ръководителят на избавителните действия.

Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази.

Треньорът на блокираните в пещера в Тайланд деца помоли за амнистия в писмо

Единственият метод за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения и дефицит на О2. Момчетата и техният треньор са подготвени да се гмуркат.

Вчера губернаторът Наронгсак Осатанакорн сподели, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи – равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е удобно.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР