Започна обиколката в Западна Европа на китайския президент Си Дзинпин

...
Започна обиколката в Западна Европа на китайския президент Си Дзинпин
Коментари Харесай

Визита на китайския президент Си Дзинпин в Италия

Започна обиколката в Западна Европа на китайския президент Си Дзинпин с първа спирка в Италия. Утре се чака да бъде подписан меморандум за съгласие, присъединяващ Рим към плана " Един пояс, веднъж ". Това се случва в подтекста на напъните на Брюксел да отбрани европейския пазар от несправедливи търговски практики на трети страни като Китай.

 © БГНЕС
Китайският президент Си Дзинпин беше признат с почести от италианския си сътрудник Серджо Матарела в Рим. Но най-важната част от визитата е на следващия ден, когато се чака Италия да стане първата страна от Г-7, която се включва към самодейността за нов " Път на коприната ".

Амбициозният китайски план цели да подтиква търговията посредством създаване на пристанища, железопътни линии и друга инфраструктура в страни от Азия, Европа и Африка.

Европейски водачи се притесняват, че сходен план крие опасности от разцепление в Европейския съюз, а анализатори към този момент дефинират Италия като " китайския Троянски кон ".

Следващите спирки на китайския президент са Монако и Франция, а в Париж са планувани срещи с френския президент, с немския канцлер Ангела Меркел и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР