Започна най-голямата стачка в историята на британските здравни служби. Десетки

...
Започна най-голямата стачка в историята на британските здравни служби. Десетки
Коментари Харесай

Започна най-голямата стачка в историята на британските здравни служби


Започна най-голямата стачка в историята на английските здравни служби. Десетки хиляди медицински сестри и чиновници от незабавната помощ не отидоха на работа. Те упорстват за по-високи заплати.

Здравните служащи упорстват за повишение на заплащането, тъй че то да отрази най-високото равнище на инфлацията във Англия от четири десетилетия насам.
Снимка: EPA

Правителството твърди, че не може да си разреши това и че покачване за заплатите ще провокира спомагателен скок на цените, което пък ще докара до скок и на лихвите, и на ипотечните заплащания.

Спорът за заплащането оказва спомагателен напън върху държавната Национална здравна работа, която единствено за предходната година са напуснали 25 000 медицински сестри.
Снимка: EPA

В най-голямата стачка в 75-годишната история на службата през днешния ден и на следващия ден стачкуват сестрите, чиновниците на Спешната помощ няма да се явят на работа и в петък, а физиотерапевтите – в четвъртък. Очаква се тази седмица да има най-вече разтърсвания в работата на здравната система от нейното учредяване до момента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР