Започна Националното заседание на ПП ГЕРБ, което се провежда във

...
Започна Националното заседание на ПП ГЕРБ, което се провежда във
Коментари Харесай

Срещата на ГЕРБ започна с разгорещени дебати

Започна Националното съвещание на Политическа партия ГЕРБ, което се организира във Велико Търново, съобщи сътрудник на " Фокус “ . Освен управлението на партията, в срещата вземат участие и кметове от цялата страна, част от които са и членове на Националното съдружие на общините в Република България, чиито ръководител е новоизбраният кмет на остарялата столица Даниел Панов. Към момента кметовете и водачът на партията Бойко Борисов разискват въпроса с покачването на налозите на локални равнище, както и бъдещия бюджет на страната. 

" Евроатлантическите неща ги свършихме. Бронираните машини ги гласувахме. Въпросът е в този момент да потвърдим на хората, че има смисъл това да съществува /сглобката бел. авт./. Ще желаеме да бъде записано по точно – за Монтана кое ти е най-важното еди кое си, за Велико Търново – еди кое си “, съобщи водачът Бойко Борисов.

Кметът на Монтана Златко Живков уточни, че Общините няма по какъв начин да бъдат обезщетени с повишение на данъците в ресторантьорския отрасъл и с патентите.

" Дори в най-туристическите общини, каквато е Търново, в която сме през днешния ден, това няма да се случи или ще се случи за доста малко хора “, добави Живков.

Той продължи и с това, че локалните налози не са променяни от 2007 година, а месните управляващи упорстват за преразглеждането им към този момент 13 години.

Борисов съобщи от своя страна, че ГЕРБ е влезнала в изборите със поръчката, че налозите в страната няма да бъдат повишавани, само че кметовете по места имат право сами да взимат решения.

Градоначалниците са безапелационни и, че няма по какъв начин да ръководят без държавен бюджет и упорстват подобен да бъде признат в най-кратки периоди, като финансовата рамка би трябвало да е съгласувана с тях.

" Новият бюджет наложително би трябвало да е формиран в поддръжка на общините “, безапелационен бе Томислав Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР