Започна Национална кръводарителска кампания, в която Варна участва активно. Екипите

...
Започна Национална кръводарителска кампания, в която Варна участва активно. Екипите
Коментари Харесай

Кръводарителска кампания за младежи започва във Варна

Започна Национална кръводарителска акция, в която Варна взе участие интензивно. Екипите на Районния център по трансфузионна хематология в продължение на два месеца и половина ще посетят междинните учебни заведения и университетите в града.

Варна

Кампанията е ориентирана към младежите. Сред първите във Варна, дарили кръв, са възпитаниците на Професионалната гимназия по електротехника.

Намаляващият брой на доброволните кръводарители у нас през последните години се трансформира в сериозен проблем, по тази причина е значимо от ден на ден младежи да бъдат приобщени към идеята.
Живка Москова, шеф на Професионалната гимназия по електротехника: Такива акции учат децата да бъдат положителни и да оказват помощ на хората.
Често количеството кръв не доближава, а Районният център по трансфузионна хематология във Варна обслужва лечебните заведения в цяла Североизточна България.
Д-р Жанина Йорданова - шеф на Районния център по трансфузионна хематология във Варна: Ежедневно експедираме сред 50 и 100 единици кръв и кръвни съставки, което е една не дребна консумация. За жал постъпленията, които са в нашия център, са много по-малък брой.
В края на октомври и началото на ноември в акцията, която ще продължи до 12 декември, ще се включат и университетите в града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР