Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана,

...
Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана,
Коментари Харесай

Започна укрепването на основите на застрашената къща в Пловдив СНИМКИ

Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана, чиято избена стена се срути през вчерашния ден поради градеж на хотел в съседство. Тази заран дребни камиончета извозват на градежа пръстта, която служащите насипват в изкопа до дупката, образувала се в прилежащата постройка. 

Укрепват се основите и стените на прилежащата постройка, потърпевша поради строителните действия, сподели вложителят на обекта Калин Ганев, съобщи.

В момента има наставление през вчерашния ден от РДНСК, насипва се цялата част откъм срутилата се стена, ще бъде бетонирана основата на тази къща и ще бъде укрепена. Това е предписанието на РДНСК, от гл. специалист доцент Марчоков от София. Това изпълняваме сега. Надяваме се в границите на 2-3 дни да можем да го правим това нещо, изясни той.

След като се изсипят инертните материали ще се налее бетон сред двете здания, добави вложителят:

Тогава ще се направи същинското подсилване, а в този момент ще се укрепи основата, върху която да можем да излеем стена или както предпишат РДНСК. Първо ще се укрепи тази постройка, би трябвало да е постоянна, да минат на инспекция да се види, че всичко е направено и чак тогава ще приказваме по какъв начин ще се укрепва откъм нас, каза Ганев.

На мястото през днешния ден имаше и представители на общинския инспекторат, които следяха за това дали водачите на камиони, които транспортират насипни материали, имат пропуски и платнища на ремаркетата. Докато четириетажната постройка бъде укрепена, притежателите би трябвало да наемат квартира. 

Очаква се възложителят да поеме разноските за наема. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР