Започна наказателният процес срещу 45-ият американски президент Доналд Тръмп в

...
Започна наказателният процес срещу 45-ият американски президент Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп

Започна наказателният развой против 45-ият американски президент Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това е първият сходен развой, който се води против президент. Републиканецът е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане на пари за мълчанието на Сторми Даниълс, някогашна порно актриса малко преди изборите през 2016 година

Ще последва избор на правосъдни заседатели, само че поради известността на делото може да отнеме до две седмици, до момента в който юристите на отбраната и прокурорите се спогодят за състава от 12 правосъдни заседатели. „ Процесът против мен е нахлуване против Америка “, съобщи 45-ият американски президент при идването си в постройката на съда в Манхатън.

Пред постройката, на митинг в поддръжка на Тръмп, поддръжниците му крещяха нецензурни думи по адрес на Джо Байдън и на основния прокурор на Манхатън Алвин Браг. Един от протестиращите развя байрак, който гласеше " Тръмп или гибел ", дпълва БГНЕС.

Така наречената спекулация с пари, „ давани под масата ”, е едно от четирите наказателни каузи, които висят над Тръмп, в това число историческите обвинявания против хипотетичните опити на републиканеца да подмени изборите през 2020 година и да попречи на спечелилия Байдън да встъпи в служба.

Ако бъде наказан по делото, милиардерът евентуално ще бъде изправен пред години затвор. Но правните наблюдаващи считат това за малко евентуално.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР