Започна надпреварата за наследник на Борис Джонсън на поста министър-председател

...
Започна надпреварата за наследник на Борис Джонсън на поста министър-председател
Коментари Харесай

Кой ще наследи Борис Джонсън

Започна конкуренцията за правоприемник на Борис Джонсън на поста министър-председател на Англия, като досега 11 претенденти са се показали в надпреварата , което в последна сметка ще бъде решено от към 200 000 членове на Консервативната партия .

Трима са главните любимци на букмейкърите. Убедително води Риши Сунак . Като министър на финансите Сунак насочи Англия към най-голямото данъчно задължение от 50-те години на предишния век насам. Във видеоклипа за пускане на акцията си той съобщи:

" Решенията, които ще вземем през днешния ден, ще решат дали идващото потомство британци също ще има късмет за по-добро бъдеще. "

" Ще се надигнем ли пред този миг с честност, съвестност и увереност? Или ще си описваме утешителни приказки, които може да ни накарат да се почувстваме по-добре сега, само че на следващия ден ще оставят децата ни в по-лошо състояние? "

Един от поддръжниците му, консервативният народен представител Робърт Дженрик , предизвести да не се дава обещание нефинансирано понижаване на налозите в разгара на лидерските избори. Сунак ще се концентрира върху растежа и " ще понижи налозите толкоз бързо, колкото е рационално ", съобщи Дженрик пред радио Би Би Си.

Според екипа му Сунак ще обещае да понижи налозите , откакто инфлацията, която през май доближи 40-годишен връх от 9,1 %, бъде овладяна.

Относно имиграцията Сунак стартира акцията си с видеоклип, в който се загатва баба му, която се е преместила във Англия през 60-те години на предишния век. Неговият представител съобщи пред вестник " Таймс ", че той се гордее, че произлиза от семейство на имигранти , само че счита, че Обединеното кралство би трябвало да управлява границите си и ще резервира проекта за депортиране на търсещите леговище в Руанда.

За разноските за живот като министър на финансите Сунак започва серия от пакети за подкрепяне на обща стойност 37 милиарда паунда (44,14 милиарда долара), с цел да помогне на британците да се оправят с възходящите разноски. Преди да подаде оставка, той уточни, че е подготвен да направи повече, в случай че е належащо.
Относно Брекзит: Сунак гласоподава за Брекзит през 2016 година

Други обещания: Сунак употребява една от първите си предизборни акции, с цел да приказва за правата на дамите: " Ще пазя правата на дамите и ще подсигурявам, че дамите и девойките се радват на същата независимост, която множеството мъже одобряват за даденост, като се усещат в сигурност от набези и злоупотреби. "

Друг кандидат за поста на Борис Джонсън е Пени Мордонт .

Относно налозите той е безапелационен: " Макар че ще понижа налозите, аз ще бъда пионер на рационалните пари , като главното фискално предписание ще подсигурява, че дългът като % от Брутният вътрешен продукт ще понижава с течение на времето. "

Тя съобщи, че ще вкара неотложно 50 % понижение на Данък добавена стойност върху горивата най-малко до април 2023 година, финансирано от увеличените доходи от Данък добавена стойност вследствие на инфлацията, и ще увеличи данъчните прагове за хората с съществени и междинни приходи в сходство с инфлацията.

Относно разноските за живот : " Нашата стопанска система е изправена пред двойния проблем на растящата инфлация и спадащото доверие - с действителен риск от криза. Моето държавно управление ще се концентрира върху преодоляването на инфлацията, като работи в тясно съдействие с самостоятелната Английска централна банка. Не можем да рискуваме спираловидно повишаване на заплатите и цените, което да докара до намаление на виталния стандарт и загуба на работни места. "

Относно Брекзит : По време на референдума за Брекзит през 2016 година Мордонт водеше акция за групата " Гласувайте за овакантяване ".

В речта си през декември 2021 година като младши министър на търговията тя съобщи: " Брекзит не е събитие, за което интернационалната общественост би трябвало да скърби. Или акт на самонараняване , или подобен, който изисква да бъдем осъдени. Той е голяма опция за всеки , който има вяра в демокрацията и силата на търговията като мощ за положително в света. "

Силна претендентка за поста на Борис Джонсън е и Лиз Тръс.

За налозите: " Ще стартира да понижавам налозите още от първия ден , с цел да подхваща незабавни дейности, които да оказват помощ на хората да се оправят с разноските за живот. Не е вярно да се усилват налозите в този момент. "

Тръс съобщи, че това ще включва анулация на нарастването на социалноосигурителните вноски, което влезе в действие през април, и гарантиране, че Англия ще резервира корпоративния налог " конкурентоспособен ".

За стопанската система: Тя съобщи, че възнамерява да върне Англия " на пътя към превръщането ѝ в мощна стопанска система с висок напредък и продуктивност ", в това число посредством " смела промяна на предлагането ".
 
I want to thank you, the British public, for the immense privilege of serving you as Prime Minister.

I want you to know that from now until my successor is in place, your interests will be served and the government of the country will be carried on.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Относно имиграцията : Тръс не е коментирала обществено имиграционната политика на държавното управление на Руанда, откогато разгласи кандидатурата си, само че беше член на кабинета, който я утвърди.

Относно Брекзит : Тръс гласоподава за оставане в Европейския съюз , само че скоро съобщи, че е трансформирала мнението си. Нейните поддръжници обявиха, че тя възнамерява да реализира прогрес в регулаторното разминаване с Европейски Съюз, в това число да преразгледа бизнес регулирането, с цел да подтиква по-динамична стопанска система.

Като министър на външните работи тя внесе в Народното събрание закон за едностранно анулиране на някои търговски правила за Северна Ирландия след Брекзит - политическа позиция, която се чака да продължи да следва. Това задълбочи напрежението сред двете страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР