Започна машинно миене на ограничителните системи на автомагистрала Тракия“, в

...
Започна машинно миене на ограничителните системи на автомагистрала Тракия“, в
Коментари Харесай

Мият мантинелите на АМ „Тракия“ в посока за Бургас, шофьорите трябва да внимават

Започна машинно миене на ограничаващите системи на автомагистрала „ Тракия “, в сектора от 55-ти до 90-ти км, в област Пазарджик. В идващите дни ще се мият мантинелите в междинната разграничителна линия в платното за Бургас. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като следват прецизно пътната сигнализация. За това предизвестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

За измиването на мантинелите и на инсталираните на тях светлоотразители се употребява профилирана почистваща техника , която се движи със скорост 10-15 км/ч. При осъществяване на дейностите техниката се обезопасява посредством устройство, което служи за буфер при положение на случай с движещо се моторно транспортно средства. По този метод се обезпечава по-голяма сигурност както за работещите на пътя , по този начин и за останалите участници в придвижването.
 
 миене на мантинели пресцентър, Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ)

Светлоотразителите на ограничаващите системи , така наречен котешки очи , са значими за сигурността на придвижването, защото при шофиране през нощта и при понижена видимост насочват водачите и обрисуват габарита на пътя. При незадълбочено замърсяване и неподдържане те губят своята рефлекторна дарба.

За по-дългата им употреба е значимо да запазят главните си характерности - координати на цветност, коефициент на бляскавост, както и коефициент на назад отражение за оптимално дълго време. При регулярното им разчистване се удължава срокът на употреба както на ограничаващите системи, по този начин и на светлоотразителите.
 
 миене на мантинели пресцентър, Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР