Започна кампанията по събиране на местните данъци и такси за

...
Започна кампанията по събиране на местните данъци и такси за
Коментари Харесай

Започна данъчната кампания в Лом

Започна акцията по събиране на локалните налози и такси за 2022 година, оповестиха от община Лом.
Плащанията ще могат да се правят, както в брой на касите на дирекция „ Местни доходи и общински парцели “ в Центъра за услуги на първия етаж в постройката на общината на ул. „ Дунавска “ №12, по този начин и по банков път, посредством пощенски запис или на касите на „ Изи пей “.
По време на акцията ще работят две каси от 8.30 до 17.00 часа без спиране. Гражданите могат да се възползват от 5% отстъпка, в случай че платят цялостния размер на налозите си в период до 30 април тази година. По закона за налог неподвижен парцел и такса битови боклуци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна вноска до 31 октомври. След приключване на тези периоди стартира начисляване на лихви за просрочие.
Дирекция „ Местни доходи и общински парцели “ към Община Лом ще приготви и изпрати до всяко данъчно задължено лице годишните известия с размера на налога за 2022 година, както и с всички по тип и размер просрочени отговорности, в случай че има такива. В тях ще има подробна информация за методите за заплащане и банкови сметки.
Съобщенията за дължимите налози, способи на заплащане и периоди могат да се получат и на е-поща. За е задачата е належащо да се влезе в, в секция „ Справки Местни налози и такси “ в горното меню - http://213.226.25.126/mdtweb/. Следващата стъпка е въвеждане на ЕГН и неповторимия код за достъп и изтъкване на нужната за приемане по е-поща информация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР