Започна извънредната среща на лидерите на Европейския съюз за обсъждане

...
Започна извънредната среща на лидерите на Европейския съюз за обсъждане
Коментари Харесай

Започна извънредната среща на евролидерите за Беларус

Започна изключителната среща на водачите на Европейския съюз за разискване на рецесията в Беларус, осведоми Агенция Франс Прес.

Беларуският властнически водач Александър Лукашенко, който управлява някогашната руска република от 26 година, разгласи , който провокира исторически митинги и брутално полицейско принуждение , наказано от Запада.

, и приканиха Русия да упорства пред Минск за осъществяване разговор за спокойно разрешаване на рецесията.
 Руски държавен аероплан с бърз полет до Беларус и назад
Руски държавен аероплан с бърз полет до Беларус и назад

Самолетът е кацнал в Москва в ранните часове на сряда

Европейски Съюз към този момент работи върху нови наказания против Беларус, които ще обиден забърканите в нагласения президентски избор на 9 август и кървавите репресии, които разклатиха ръководството на Лукашенко като в никакъв случай преди.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че с траната му може да се намеси в рецесията и тази седмица се разгласи срещу " неприемлива " непозната интервенция в Беларус или напън върху държавното управление.

Преди началото на срещата министър председателят на Холандия Марк Рюте съобщи, че Европейски Съюз " не може да одобри резултата от тези избори " и прикани за " решителни и съгласувани " дейности.
 Лукашенко: Западът финансира протести, Европейски Съюз да гледа личните си проблеми Обновена
Лукашенко: Западът финансира протести, Европейски Съюз да гледа личните си проблеми

А властта в Беларус не са се разпаднала и има на кого да разчита

" Посланието ни към този режим е ясно: насилието е неприемливо, политическите пандизчии би трябвало да бъдат освободени и човешките права би трябвало да бъдат спазвани. Диалогът би трябвало да докара до решение, което отразява гласа на народа ", написа той в " Туитър ".

По-рано , 37-годишният политически дилетант, който , откакто разгласи победа на изборите, прикани евролидерите да не признават изборните резултати.


 Тихановска прикани евролидерите да не признават успеха на Лукашенко
Тихановска прикани евролидерите да не признават успеха на Лукашенко

Тихановска насочи апела преди изключителна видеоконференция

На срещата на върха на Европейски Съюз евролидерите също се чака да където бе осъществен боен прелом и по-късно бързо бе обещано заричане за осъществяване на избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР