Започна изпълнението на строително-монтажните работи /СМР/ по проект Рехабилитация на

...
Започна изпълнението на строително-монтажните работи /СМР/ по проект Рехабилитация на
Коментари Харесай

Започна ремонтът на пътя Мездра-Боденец

Започна осъществяването на строително-монтажните работи /СМР/ по план „ Рехабилитация на общински път VRC 1082 /III-103/ – Мездрa-Боденец Крапец -/VRC1032/, сектор 1 от км 0+000 до км 2+408,12 “. Проектът се осъществя от с безплатна финансова помощ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2014-2020 година

В момента се прави ремонт на старите и полагане на нови бетонови бордюри , демонтират се също старите и се построяват нови тротоарни настилки в урбанизираната територия на село Боденец .

Строителните действия, които предстоят, включват още изрязване и фрезоване на остарялата асфалтобетонова настилка от кръстовището на ул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Любен Каравелов /бившата Боденска рампа/ до центъра на с. Боденец с обща дължина към 2,5 км, ремонт на местни деформации в пътната структура, доставка и полагане на два пласта битумен разлив и два нови пласта асфалтобетон-неплътен и компактен, разчистване на съществуващите водостоци и изработка на нови отводнителни уреди, полагане на хоризонтална пътна маркировка и на отвесна сигнализация /пътни знаци/, създаване на трасе за оптичен кабел за широколентов достъп до интернет и други

Изпълнител на СМР е Обединение „ План Мездра 2023 “ ДЗЗД-София, с сътрудници в обединяването „ Фор Ем Груп “ ООД – София и „ Фьоле Груп “ ООД-Перник, което завоюва публичната поръчка , оповестена от Община Мездра. Договорът е на обща стойност 3 415 745, 24 лева с Данък добавена стойност, а срокът за неговото изпълнение-270 календарни дни, до 13 декември тази година.

Упражняването на строителен контрол при осъществяването на СМР се реализира от „ Сет Инженеринг “ ЕООД-София, а консултантските услуги за ръководство и отчитане на плана са предоставени на „ Интеладвайзърс “ ЕООД-София. Договорите за даването на тези услуги са на обща стойност 64 560 лева с Данък добавена стойност .

Проектът на Община Мездра за главен ремонт на общинския път Мездрa-Боденец се осъществя откакто беше утвърден за финансиране от Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация по процедура посредством асортимент №BG06RDNP001-7.019-Пътища „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях “ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от ПРСР 2014-2020 година.

АПИ разгласи дали напредва с построяването на първите три лота от Автомагистрала „ Хемус “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР