Започна изборният ден в чужбина. Точно в 20:00 часа българско

...
Започна изборният ден в чужбина. Точно в 20:00 часа българско
Коментари Харесай

Сънародниците ни в чужбина стартираха изборния ден

Започна изборният ден в чужбина. Точно в 20:00 часа българско време довечера (7:00 ч. локално време на 14 ноември 2021 г.) изборната секция в Крайстчърч в Нова Зеландия отвори порти за българските жители, които желаят да гласоподават в изборите за президент, вицепрезидент и за Народно заседание, оповестяват от Външното ни министерство. Това е първата секция зад граница, в която стартира изборният ден. Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия.

Втората изборна секция в Нова Зеландия – в Окланд, не можа да стартира работа, откакто по-рано денем българско време посолството ни в Австралия и членовете на СИК-Окланд бяха известени, че поради влошената пандемична конюнктура в града локалните управляващи отдръпват даденото единодушие за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 година

Сънародниците ни зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 750 секции в 68 страни. Най-голям е броят на изборните секции във Англия - 132 секции, Турция – 126, Германия – 82, Испания – 69, Съединени американски щати - 55 секции, Гърция – 26.

Българските жители могат да гласоподават в разнообразни краища на света – от Осака в Япония до Сан Франциско в Съединени американски щати, от Буенос Айрес в Аржентина до Трьомсьо в Норвегия, през Абуджа в Нигерия. За тези избори за първи път се разкрива изборна секция и в Бахрейн. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР