Започна информационната кампания Добре дошли в училище в България. Тя

...
Започна информационната кампания Добре дошли в училище в България. Тя
Коментари Харесай

УНИЦЕФ води украинчетата в българските школа

Започна осведомителната акция " Добре пристигнали в учебно заведение в България ". Тя се провежда от Детския фонд на Организация на обединените нации в България (УНИЦЕФ) и Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в партньорство с Българския Червен кръст и неправителствени организации.

Кампанията е в поддръжка на напъните на министерствата на образованието и опазването на здравето за даване на достъп до обучение и опазване на здравето за децата бежанци. Целта е да помогне фамилиите на бежанците да се срещнат със специфики на българската просветителна система и стъпките, които следва да се подхващат за записване в българско учебно заведение.

По публични данни, в България има над 39 000 деца от Украйна. Част от тях не престават да се образоват онлайн в украинската просветителна система, което ги лишава от опцията да се социализират. Досега, по информация на МОН едвам към 530 деца от Украйна са записани в българската просветителна система, като във Варна са подадени 350 заявки от украински фамилии.

Информационните срещи се организират на съветски език и украински език, на 10 места в България. Юристи коментират процедурите за записване децата, а специалисти обясняват здравните условия при постъпване в детска градина и учебно заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР