Започна голям ремонт и реконструкция на част от ул. Пробуда“

...
Започна голям ремонт и реконструкция на част от ул. Пробуда“
Коментари Харесай

Ремонтират с 200 000 лв. достъпа до Спешното в Елена


Започна огромен ремонт и реорганизация на част от ул. „ Пробуда “ в балканския град, която води до филиала на Спешна помощ, Медицинския център, приюта и кабинетите на множеството персонални лекари. Средствата за строително-ремонтните работи в размер на 200 000 лева са отпуснати по Постановление на Министерския съвет от декември предходната година. Община Елена взе участие с 40 000 лева – целева дотация от бюджета й.

Реконструкцията и ремонтните дейности  включват уширение на пътното платно, което ще стане двулентово, създаване на подпорни стени от горната и долната страна на пътя, изработка на тротоари, каквито до момента не е имало на улицата. В двата й края ще бъдат сложени повдигнати пешеходни пътеки.

Във връзка с ремонта на улицата, която ще бъде и асфалтирана, се подменя от ВиК централният тръбопровод за града, който минава в тази част на „ Пробуда “.

Изпълнител на строително-ремонтните действия е „ Пътни градежи – Велико Търново “ АД.

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев издаде заповед, с която до 17:00 часа на 20.12.2018 година се вкарва краткотрайна организация и сигурност на придвижването за ул. „ Пробуда “. Забранява се придвижването на моторни транспортни средства и хора в двете направления на улицата. Определен е обходен маршрут за МПС по ул. „ Иван Момчилов “ и ул. „ Паисий Хилендарски “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР