Започна гласуването за избор на председател на Общински съвет, след

...
Започна гласуването за избор на председател на Общински съвет, след
Коментари Харесай

Избират председател на Общински съвет Варна, кои са двамата възможни

Започна гласуването за избор на ръководител на Общински съвет, откакто членовете му поставиха клетва, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Три политически групи от общо 12 отхвърлиха да вземат участие в гласуването за избор на ръководител на варненския парламент.

Вот няма да дадат от групата на " Български глас ", Движение за права и свободи и ГЕРБ. Общият брой на общинските съветници в техния състав е 16.

Оставащите 35 ще би трябвало да избират сред Николай Костадинов, препоръчан от " Възраждане " и Николай Стефанов, препоръчан от " Политическа партия - Демократична България ".

За да бъде определен ръководител, би трябвало да има болшинство от 26 гласа. При неспособност това да се случи се насрочва ново гласоподаване след два часа.

Допълнение:

След извършения скришен избор за избор на ръководител, стана ясно, че са дали своят вот 32 души. 20 гласа завоюва Николай Костадинов от " Възраждане ", 10 - Николай Стефанов от " ПП-ДБ ", две от пуснатите в урната бюлетини бяха празни.

Никой от двамата претенденти не събра нужната поддръжка от 26 гласа. Съгласно Закона и след гласоподаване ново съвещание за избор бе планувано за 18:35 часа (не по-рано от 2 часа от привършване на предходното заседание).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР