Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и в

...
Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и в
Коментари Харесай

Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и в първи клас в Казанлък

Започна електронният банкет на деца в подготвителни групи и в първи клас в общинските учебни заведения на територията на град Казанлък за образователната 2022/2023 година, според одобрен със заповед на кмета на града график на дейностите, осведомят от пресцентъра на локалната администрация. 

Родителите ще могат да подадат заявки за първо класиране в период до 30 май, а резултатите ще бъдат оповестени на 2 юни, прецизират от общината. Записването на класираните деца ще бъде в интервала от 3 до 8 юни. Срокът за кандидатстване за второ класиране е от 10 до 15 юни, а за трето – от 24 до 28 юни. 

Пълният график за банкет в учебните заведения може да бъде прегледан на уеб страницата на Община Казанлък, както и на формалните страници за подготвителни групи и за първокласници. На посочените адреси е налична и Системата от правила за електронен банкет.

От администрацията прецизират, че преимущество получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници в учебното заведение, за което аплайват, без значение от непрекъснатия или сегашния им адрес. 

Датата и часът на подаване на заявката в електронната система не въздействат на класирането. Всички декларирани данни могат да бъдат обновени единствено в периода за регистрация и редакция на заявките. Определящ за класирането е последният вид на заявката, допълват от пресцентъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР