Започна ежегодният конкурс за 2023 г. в рамките на Националната

...
Започна ежегодният конкурс за 2023 г. в рамките на Националната
Коментари Харесай

Започна приемът на проекти в Националната кампания "Чиста околна среда" за 2023 г.

Започна годишният конкурс за 2023 година в границите на Националната акция " Чиста околна среда " на Министерство на околната среда и водите (МОСВ), който се финансира от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) и се организира сполучливо към този момент 19 години при необятна социална известност.
 
Допустими бенефициенти в състезанието са общини, кметства, кметски наместничества, учебни заведения, детски градини, Центрове за поддръжка на личностното развиване (ЦПРЛ) и Обединени детски комплекси (ОДК).
 
Управителният съвет на ПУДООС одобри да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лева за осъществяване на тазгодишния Национален конкурс " Чиста околна среда - 2023 година " за най-оригинален и екологично познавателен план на тематика " Обичам природата и аз вземам участие ".
 
 Детска площадка по ПУДООС Детска площадка по ПУДООС Източник: Zonanews
Средствата в идната акция ще бъдат разпределени по следния метод:
• за планове на общини и кметства до 15 000 лева с Данък добавена стойност, на обща стойност 2 000 000 лева,
• за планове на учебни заведения, детски градини и ЦПРЛ/ОДК до 7 500 лева с Данък добавена стойност, на обща стойност 1 500 000 лева
 
Крайният период за осъществяване на дейностите по утвърдените планове е до края на м. ноември 2023 година за общини и кметства, а за учебни заведения, детски градини и ЦПРЛ/ОДК - до края на м. октомври 2023 година
 
В класирането няма да бъдат включвани планове на заявители (кметства, кметски наместничества, региони на общини, учебни заведения, детски градини и ЦПЛР/ОДК), които са получили финансиране в Националната акция " Чиста околна среда " през 2021 и 2022 година
 
С реализирането на дейностите по Националната акция " Чиста околна среда " се реализира директно положително влияние върху околната среда и се образува позитивна настройка у хората за дейности, свързани със съхраняването на естествените запаси.
 
 Детски център по ПУДООС Детски център по ПУДООС Източник: Zonanews
С доброволния труд на жителите се залесяват и засаждат почистени площи, основават се и се възвръщат зони за отдих, ремонтират се детски и спортни уреди, усъвършенства се екологичната и естетичната среда. Кампанията дейно способства за по-отговорно и продължително отношение на младежите към опазването на околната среда, като ги ангажира с действия за повишение на екологичното схващане и просвета. В резултат на провеждането й през годините са осъществени хиляди планове на територията на цялата страна.
 
Обявите за състезанието с критериите за присъединяване са оповестени на електронната страница на ПУДООС:
 
Конкурсните планове се изпращат до деловодството на ПУДООС по Държавна единна електронна система за продан на документи (Eventis, Акстър и др.) или на e-mail:
 
Проектът и приложенията наложително следва да бъдат сканирани и изпратени като един файл.
 
Крайният период за подаване на плановите оферти е:
• за учебни заведения, детски градини и Центрове за поддръжка на личностното развитие/ Обединени детски комплекси - 10.02.2023 година
• За общини и кметства - 24.02.2023 година
Таблица с входящите номера на всички постъпили планови заявки ще бъде оповестена в срокдо 03.03.2023 година на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на акцията " Чиста околна среда - 2023 година " с мото " Обичам природата и аз вземам участие ".
Резултатите от осъщественото класиране на постъпилите заявки ще бъдат оповестени в период до 07.04.2023 година на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на акцията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР