Започна един от най-дългоочакваните ремонти в Пловдив – този на

...
Започна един от най-дългоочакваните ремонти в Пловдив – този на
Коментари Харесай

Започна ремонта на Кукленско шосе в Пловдив, подготвят се още мащабни пътни проекти в града

Започна един от най-дългоочакваните поправки в Пловдив – този на Кукленско шосе. Официален старт на дейностите дадоха през днешния ден кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на регион " Южен " Борислав Инчев.

Първият стадий на ремонта обгръща сектора от пресечката на улица " Даме Груев " до улица „ Скопие “ и би трябвало да приключи за 90 дни. С отпуснатите 6 милиона лв. ще бъде фрезована пътната настилка, ще се постави първият слой асфалт – биндер, ще се стабилизира пътната основа и ще бъде положен втори слой. Предвижда се да бъдат направени и две спирки на градския превоз – след кръстовището с улица „ Скопие “ и до висшето учебно заведение. Ще бъдат направени и асфалтови тротоари, които ще бъдат споделени сред пешеходците и велосипедистите. Преди полагане на асфалта ще бъдат сменени и старите ВиК тръби.

„ Това е един от най-натоварените пътища и е връзката на Пловдив с Родопската дъга. На ден отсам минават към 12 000 автомобила. Заради Митницата огромна част от тежкия трафик също минава от тук. Ремонтът ще продължи до землищната граница на Пловдив, както и доста дребна част, която е в община Родопи “, разгласи при стартирането на дейностите кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той заяви също по този начин, че се приготвя съглашение с Министерство на регионалното развитие за ремонт на бул. „ Христо Ботев “. „ Кандидатствахме за държавно финансиране – към 7,5 милиона лв.. Тази година ще стартираме обновяването откъм квартал „ Коматево “, „ Коматевския възел “ и по бул. „ Копривщица “, където ще стартира унищожаване на паважа “, съобщи кметът на града. Предвижда се също по този начин да се сложи и преграда за ограничение на придвижването в квартал „ Капана “ по улиците „ Алцеко “ и „ Железарска “.

Промяна се планува и за улица „ Младежка “, която ще бъде на едно равнище. „ Идеята ни е създаване на споделена зона за пешеходци и коли. Паркирането ще е в краищата на улицата и пред блоковете. Тя няма да се отваря към бул. „ Васил Априлов “, като ще бъдат отстранени светофарите и ще се построи кръгово кръстовище ", разяснява Тотев. От община Пловдив възнамеряват и създаване на ново огромно кръгово на кръстовището на булевардите " Шести септември " и " Васил Априлов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР