Започна Четиристранната среща на високо равнище в Белград между премиерите

...
Започна Четиристранната среща на високо равнище в Белград между премиерите
Коментари Харесай

Балканските лидери на среща в Белград

Започна Четиристранната среща на високо ниво в Белград сред министър председателите на България, Гърция и Румъния – Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич, който е хазаин на събитието.

Четиримата водачи ще обсъдят реализирането на съответни планове в секторите превоз и енергетика, които са от витално значение освен за целия район, само че и за Европа. Борисов, Ципрас, Дънчила и Вучич се срещат в края на 2018 година, която бе извънредно значима за развиването на страните от Западните Балкани поради напъните на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, наречено „ Балканско ", оповестяват от " Дондуков " 1. Разширяването на европейското семейство ще бъде и приоритет на Румънското председателство, което стартира на 1 януари 2019 година Темата също ще бъде акцент в диалозите на министър председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич. 

Това е втората среща на по този начин наречената варненска четворка. Първата беше в България през ноември. 

В българската делегация в този момент е и министърът на спорта Красен Кралев. Той се среща със своите сътрудници от останалите три страни, с цел да обсъдят обща кандидатура за домакинство на Мондиала през 2030 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР