Започна акцията за изпомпване на мазута от потъналия кораб "Мопанг".

...
Започна акцията за изпомпване на мазута от потъналия кораб "Мопанг".
Коментари Харесай

Започна подготовката за източването на мазута от Мопанг


Започна акцията за изпомпване на мазута от потъналия транспортен съд "Мопанг ". Това заяви за БНР капитан Живко Петров, шеф на Изпълнителната организация "Морска администрация ".

Водолазните екипи към този момент са създали снимане от повърхността с апарат за премерване на дълбочините. Заснето е местоположението на корабa и към този момент са ясни размерите му. "По чертежите ще се дефинират местата, където да се слагат стационарни котви ", разяснява Петров.

Водолазите ще стартират да се спускат, откакто се слагат бетонните котви и корабът се нарежда. "Ще се опитаме да заградим с различен транспортен съд, който е нефтосъбирач. Там ще се трансферира изпомпеното гориво и вода ", добави Петров.

Той уточни и че продължителността на акцията не може да се посочи тъкмо, само че, в случай че времето е положително, ще бъдат нужни 55 дни.

По думите му специалистите нямат софтуерни опасения сега. "Трябва да се работи методично, постепенно, деликатно. Най-напред да се ревизира с по-малки отвори къде и какво има по танковете, тъй като не можахме да се доберем до данни с какво количество гориво е бил кораба ", съобщи Петров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР