Започна акция за събирането на средства за адвокат на семейството

...
Започна акция за събирането на средства за адвокат на семейството
Коментари Харесай

Събират дарения за семейството на убития Митко СНИМКА

Започна акция за събирането на средства за юрист на фамилията на убития Димитър Малинов. В търговски обекти са сложени кутии, където искащите могат да оказват помощ с пари съгласно опциите си. Това става в Стамболийски и в Цалапица.

" Всички искащи да оказват помощ в събирането на средства за наемане на юрист от околните на Митко Малинов могат да го създадат в специфични кутии за подаяние, сложени в комерсиалната мрежа на селото. За да се подсигурява достоверността върху всяка една от кутиите, е подложен печата на кметство с. Цалапица ", написа Цветан В. във Фейсбук.

Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично търсене. Полицаите откриха натрупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”. За палач е апетитен 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е изхвърчал за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са обезпечили кола за транспорт на тялото и принадлежности, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни боклуци.

Хората в Цалапица са гневни от обвиняването, повдигнато на близнаците. Искат те да понесат отговорност  като съучастници и дружно с Рангел да получат доживотни присъди. Всяка вечер излизат на митинг в центъра на селото, а в сряда бяха пред правосъдната палата с плакати “Справедливост за Митко ” и “Искаме истината ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР