Започна активната част на Бриз 2024 - националното военноморското учение

...
Започна активната част на Бриз 2024 - националното военноморското учение
Коментари Харесай

Започна активната част на военноморското учение Бриз 2024

Започна дейната част на " Бриз 2024 " - националното военноморското обучение с интернационално присъединяване. Корабите под командването на флотилен адмирал Велко Велков напуснаха Военноморска база - Бургас и Пристанище Бургас и излязоха на море.

Днес оперативното съединяване ще работи по противоминно подводно проучване с морски безпилотни апарати, осъществяване на транспортен съд през авансово протрален канал, бойни дейности против подводници и противопоставяне на асиметрични закани. Специализираните водолазни групи във Военноморска база – Варна ще упражняват проучване и защита на кораби в пристанището.

По време на дейностите на Противоминната корабна група MCM Black Sea в морските пространства на Република България на борда на минен ловджия " Струма " ще работят офицери от Белгия и Италия, а офицер от Военноморските сили на Съединени американски щати ще взе участие като наблюдаващ.

Действията на Противомиинната група ще бъдат подпомагани и от аероплан от морската патрулна авиация на Франция. По време на морската фаза на учението корабите на море ще работят взаимно със самолети от морската патрулна авиация на Съединени американски щати, Турция и Франция, както и с вертолети от състава на Военноморските сили на България и Румъния.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР