Започна 72-часова стачка на младшите лекари в Англия с искане

...
Започна 72-часова стачка на младшите лекари в Англия с искане
Коментари Харесай

Започна 72-часова стачка на младшите лекари в Англия заради ниското заплащане

Започна 72-часова стачка на младшите лекари в Англия с искане за увеличение заплащането на труда им.
Британското национално опазване на здравето е изправено пред сложни три дни. Стачката на младшите лекари ще засегне всички региони на Англия.
Както означи Би Би Си, не е мъчно да се схванат терзанията на управлението на опазването на здравето, тъй като младшите лекари съставляват 45% от цялата здравна работна мощ, две трети от тях са членове на синдиката, който провежда стачката и ще бъде наранена освен рутинната работа, само че и незабавните отделения.
Предполага се, че към 36 000 младши лекари ще стачкуват през днешния ден, на следващия ден и в сряда.
Консултанти и старши лекари са извикани като заместници, само че от националното опазване на здравето към този момент предизвестиха, че ще има съществено нарушаване в работата на лечебните заведения и клиниките и ще се наложи отсрочване на хиляди прегледи и лекувания.
Младшите лекари в Англия желаят нарастване на заплатите с 35%.
От Британската здравна асоциация, техният профсъюз, разясниха, че този % може да наподобява висок, само че това съставлява " възобновяване на заплащанията след съкращенията от 26% като се вземе поради инфлацията от 2008 година насам ". Проведените по-рано договаряния с държавното управление не доведоха до резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР