Заплита се случаят с изчезналите български тийнейджърки в Чикаго. Вече

...
Заплита се случаят с изчезналите български тийнейджърки в Чикаго. Вече
Коментари Харесай

Заплита се случаят с изчезналите български тийнейджърки в Чикаго

Заплита се казусът с изчезналите български тийнейджърки в Чикаго. Вече седмица полицията търси двете девойки - Натали, на 16 година, и Велина, на 18 години. Едната не се прибира от учебно заведение предишния вторник, а другата не отива на учебно заведение в сряда. Момичетата са ученички в Rolling Meadows High School и съгласно околните им са неразделни, оповестява BG VOICE.

Първоначално се смяташе, че двете са безследно изчезнали, само че от полицията споделиха, че към този момент проверяват случая като бягство. Възможно е девойките да са забъркани с една от най-опасните улични банди или даже да са били похитени. Но съгласно околните на Велина версията за бягство е неуместна.

„ В доста положителни връзки сме с щерка ми ", споделя Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не счита, че е имало знаци, че момичето възнамерява да бяга, в противен случай - фамилията й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със остарелия си випуск.

"На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти ", споделя бащата.

Същото удостовери и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия. „ Аз ще се прибирам в България за бала й да й бъда джентълмен. Купила си е всичко, резервира си час за коафьор и маникюр - споделя Тихомир. - Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала. " Тихомир изрично отхвърля версията, в която Велина съзнателно е избягала, без да има връзка със фамилията си от дни. Родителите на 16-годишната Натали също споделят, че нямало явни знаци, че щерка им има намерение да бяга, макар че клюки настояват, че е имало и предходни опити от нейна страна.

Майката на Натали, Наталия Пенчева, споделя, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. „ Аз я молих, в случай че знае нещо за Натали, да ми каже, само че тя съобщи, че нищо не знае. " Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен диалог, че Натали е изчезнала без диря.

Според бащата на Велина полицията работи по версията, че девойките са избягали с членове на уличната тайфа Latin Kings („ Латинокрале "), която е най-старата и огромна латиноамериканска формация по света. По информация на управляващите постоянно членове на бандата таргетирали млади и красиви девойки, лесни за манипулиране, като ги „ обработвали " да бягат от домовете си. По-късно огромна част от привлечените девойки са подтиквани да проституират. Разследващите от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, само че споделиха, че казусът се проверява като бягство/изчезване.

„ Нямаме причина да имаме вяра, че девойките са били отвлечени или нападнати ", сподели сержант Букзински. Почти несъмнено е обаче, че девойките са дружно. „ Не считам, че полицията прави всичко, с цел да ги откри - споделя приятелят на Велина, Тихомир. - Аз пребивавам в Англия и тук работят доста по-бързо, девойките ги няма към този момент 6-и ден. "

От дома на Натали липсват нейни облекла и зелената й карта. Тя е малолетна и не може да напусне страната, а в случай че бъде открита, ще бъде арестувана в най-близкото полицейско ръководство, до момента в който не дойдат родителите й.

В случая на Велина обаче управляващите няма по какъв начин да я задържат, в случай че не се е случило закононарушение, тъй като е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълновръстен жител с девойките. „ Освен в случай че няма осъществено закононарушение, ние нямаме право да задържаме никого ", споделя сержант Букзински.

Бащата на Велина, Делчо Шентов, сподели, че за последно щерка му е била забелязана на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, остарял познайник на полицията. „ Чувал съм за сходна тайфа, която се върти тук и подмамва по-млади девойки, споделя Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, само че от години е умерено към нас. "

От полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс споделят, че вършат всичко, с цел да открият тийнейджърките.

Родителите на двете български девойки молят, в случай че някой има информация за тях, да се свърже неотложно с полицейския сектор в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

„ Латинокрале " са измежду най-известните проведени незаконни групи в Съединени американски щати. Членовете им наброяват десетки хиляди в цялата страна. Според отчет на ФБР за престъпната интензивност на бандата от 2012 година те таргетират млади девойки, които са податливи на операция и са подготвени да избягат от домовете си. В доста от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият отчет разказва и по какъв начин членовете на бандата вербуват девойките - това най-често са имигранти или деца от обществени домове и бежански лагери. Молове и гимназии пък са най-честите места, където се търсят жертвите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР