Заплатите в столичния градски транспорт са вдигнати с 10% от

...
Заплатите в столичния градски транспорт са вдигнати с 10% от
Коментари Харесай

Транспортните синдикати искат закриване на нощния транспорт

Заплатите в столичния градски превоз са вдигнати с 10% от 1 февруари, по-високите хонорари ще бъдат получени през март. Това стана ясно на полемика за възстановяване на изискванията на труд на водачите.

Закриване на нощния превоз и разреждане на дневните линии - по този начин могат да се обобщят настояванията на транспортните синдикати. Изчисляват, че защото нощните рейсове не се употребява всеобщо - за 11 месеца загубата от него е 1 млн. лв..

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че предложенията ще бъдат разисквани. Самата тя се усеща сюрпризирана от острата позицията на синдикалните организации.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Основната наша задача е да осигурим положително обслужване на жителите на София. В този смисъл разреждане на линии несъмнено не е решение. Обсъждането за успеваемостта на нощните линии може да се разяснява и в комисиите на Общинския съвет. Знаете, че пробно беше въведена тази мярка. Доколко е ефикасна - следва да забележим. Но като цяло да се опълчват изискванията за жителите с изискванията за водачите - не мисля, че е вярно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР