Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,

...
Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент,
Коментари Харесай

Заплатите в МВР ще се увеличат догодина

" Заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усилят със справедливия %, търсим го ". Това разгласи в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев във връзка идния през днешния ден митинг на чиновниците в системата, едно от настояванията на които е повишение на възнагражденията.
Той уточни, че това няма опция да стане тази година, както желаят синдикатите. " Няма напрежение, най-малко от моя страна не виждам такова. Такова чувство имам и от последното съвещание на Съвета за обществено партньорство, там безусловно се договорихме ", изясни министърът.
Днес е професионалният празник на Министерство на вътрешните работи, само че с изключение на празнувания ще има и митинг пред Народното събрание с искане за нарастване на заплатите на служителите на реда. В началото на юни синдикатите желаеха 15-процентово нарастване на хонорари на униформените. От думите на вътрешния министър обаче стана известно, че няма по какъв начин да се случи в сегашния миг, тъй като няма причини за това. По-късно министър председателят Бойко Борисов увери, че държавното управление ще обезпечи средства за униформи, които служителите на реда не са получавали от 4-5 години, както и за гориво. Ден преди митинга министър Радев разпореди в допълнение възнаграждение на ексклузивен труд.
От парламентарната естрада Движение за права и свободи изиска от ГЕРБ тактика за разрешаване на проблемите в Министерство на вътрешните работи и увеличение на заплатите на чиновниците в бранша, каквато имало за образованието. " Нека ръководещите да чуят какво желаят служителите на реда, тъй като не звучи по никакъв начин добре министърът да споделя: " Аз леко не разбирам какво желаят тези служители на реда ". Те стачкуват, тъй като ножът е опрял в кокала ", съобщи в декларация на парламентарната група депутата Хамид Хамид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР