Заплатите в МВР имат нужда от повишение и сме обявили

...
Заплатите в МВР имат нужда от повишение и сме обявили
Коментари Харесай

Политическото ръководство на МВР застава зад исканията на служителите за по-високи заплати

Заплатите в Министерство на вътрешните работи имат потребност от покачване и сме оповестили изрично, че политическото управление заставаме зад справедливите претенции на синдикатите . Това разгласи зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев във връзка готвения от полицейските синдикати митинг.

По-рано в понеделник Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България приканиха работещите в системата на 3 юни да излязат на безмълвен митинг пред постройките, в които извършват отговорностите си. Също по този начин те провеждат народен протестен протест на 12 юни .

" Всички виждаме каква е ситуацията и с досегашните приходи става доста мъчно . Но, има неща, които в границите на нашето министерство не можем да решим. По отношение на плануваните промени нещата вървят доста ритмично и огромна част от нещата към този момент са изпълнени. Разбирате обаче, че дълбока промяна в Министерство на вътрешните работи сигурно ще отнеме повече от половин година ", безапелационен бе Темелакиев.

Социалният разговор със синдикатите в никакъв случай не е преустановяван, увери още той.

Стоян Темелакиев съобщи, че е належащо нарастване на бюджета на силовото министерство , което да разреши погашение на по-високи трудови хонорари. Но, това може да стане единствено с решение на държавното управление. " Всички чакаме актуализацията на бюджета . Казвам, че е допустимо да има повече пари, само че не мога да се наемам от по кое време и с какъв брой % ще бъде нарастването ", изясни зам.-министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР