Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на

...
Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на
Коментари Харесай

В Левски няма да пипат заплатите

Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на сезона. С понижаване на възнагражденията “сините” биха икономисали много пари, само че все още на “Герена” няма да прибягват към подобен ход в течение на шампионата. След края на шампионата обаче шефовете, които и да са те, ще водят диалози с играчите за намаление на заплатите. Така ще падне разходът по най-голямото перо в бюджета, а ще бъдат понижени и налозите и осигуровките.

В момента Левски се устоя само от продажби на билети, абонаментни карти и фенски продукти, както и от дарения на последователи, които отиват непосредствено за погасяване на задълженията към Национална агенция за приходите. В момента върви акция за набиране на средства посредством есемеси - DMS LEVSKI на номер 17 777. Вчера по нея бяха събрани към 50 хиляди лв..

От клуба регистрираха, че приходите на Левски за месец февруари са 1 165 862 лв., като 86,6% от тях са с помощта на почитателите под формата на билети, абонаментни карти, почитател продукти и дарения. Разходте за интервала са в размер на 1 143 288 лв.. В това число влизат изплатени заплати и вноски към Национална агенция за приходите. Парите, изразходвани за заплати, осигуровки и налози са в размер на 538 909 лв.. При това играчите получиха единствено половината от месечните си хонорари. Такива пък не взеха треньорът Петър Хубчев и асистентите му, както и шефовете Павел Колев, Ивайло Петков и Йончо Арсов. Тоест, до момента в който няма редукции на заплатите, то клубът ще дължи по над милион лв. на играчи и щаб.

Засега няма индикации, че скоро Левски ще има нов общоприет спонсор. Вече се появиха информации, че подобен може да стане Българският състезателен тотализатор, който да налива по 1 млн. лв. на месец в клуба. Сериозни диалози досега обаче не са водени. Не е ясно и какво ще се случи с мажоритарния пакет акции на “сините”.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР