Заплатите в България продължават да нарастват, а компаниите във всички

...
Заплатите в България продължават да нарастват, а компаниите във всички
Коментари Харесай

Ръст на заплатите и повече социални придобивки за редица служители в България

Заплатите в България не престават да нарастват, а фирмите във всички браншове стават все по-изобретателни в разширението на пакета от обществени придобивки за чиновниците си. Това демонстрира огромното на Tack TMI, което обгръща над 115 000 чиновници в над 1000 разнообразни позиции у нас .

От грижа за психологичното здраве на чиновниците до даване на средства за закупуване на домашно офис съоръжение или покриване на разноските за интернет . Това са единствено част от придобивките, които чиновниците могат да получат на доста места в страната през последните две години, демонстрира изследването.

То събира информация от 350 компании от разнообразни браншове на стопанската система, като изключително мощно показани са секторите на високите технологии, BPO, произвеждане, хотели, банки и финансови институции.
 От пик към спад: Как се трансформираха заплатите в България единствено за три месеца
От пик към спад: Как се трансформираха заплатите в България единствено за три месеца

Индустрията, в която броят на заетите се усилва със подобен на IT бранша ритъм

Участие взимат някои от най-големите и авторитетни работодатели както в България (25%), по този начин и в интернационален мащаб (75%), данните от изследването обгърнаха близо 115 000 чиновници в над 1000 разнообразни позиции.

На базата на получените резултати фирмите могат да приспособяват своите тактики за привличане и задържане на чиновници, което е изключително настоящо за нашата икономическа реалност в последните години, като по този метод да бъдат по-конкурентоспособни и сполучливи в своята активност.

Кой е секторът с най-високи заплати?

Възнагражденията в страната не престават да нарастват, въпреки и с по-умерени темпове по отношение на предходните години. Въздействието на пост-пандемичната действителност през последните две години е неоспоримо, само че в същото време и доста други фактори оказват въздействие върху възнагражденията.

Според Tack TMI обичайният " първенец " по растеж е сферата на осведомителните технологии , където сериозната конкуренция за високо квалифицирани експерти продължава да води до повишение на заплатите.

Демографската обстановка, неналичието на дипломиран труд, ниската безработица и потребността от профилирани експерти се обрисуват като основни фактори за бъдещия напредък на възнагражденията в България в дълготраен проект.
 Заплатите в огромните компании - единствено по банков път. Как е другаде в Европейски Съюз?
Заплатите в огромните компании - единствено по банков път. Как е другаде в Европейски Съюз?

Целта е да се пребори заплащането " под масата ", " Възраждане " и Има Такъв Народ са против
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР